Cuma, Şubat 02, 2007

dink cinayeti -7-

dün tgrt haber bülteninde yayınlamış, bugün birçok gazetede manşet: samsun'da samast'ı yakalayan polis ve jandarmalar, türk bayrağını eline tutuşturup samast ile birlikte poz vermişler. türkiye faşist cumhuriyeti'nin kolluk güçlerinin aslında 'koltuk' güçleri olduğunun daha iyi kanıtı olamazdı. bu ülkenin güvenlik güçlerinin cumhuriyet'in başından bu yana kabarık sicilini bilmeme rağmen, ne kadar düşülebileceği konusunda yeni ufuklar görüyorum sayelerinde.

aşağıdaki iki yorum, hürriyet'in yorum köşesinden:

"Marifet iltifata tabidir, denir.Marazi hallerin bu kadar çok iltifat gördüğü bir toplumda, elbette bu kadar çok marazi kahramanda çıkar!..Şöyle geriye dönüpte bir bakarsak,şimdiye kadar kimler kimler için,"Türkiye seninle gurur duyuyor!" nidalarıyla ortalığı ayağa kaldırdığımızı da görmüş oluruz. İşte o zaman ne demek istediğim çok daha iyi anlaşılır."

anlaşılan o ki bizim ülkemizde kirli eller her yerde. bir cinayet işleniyor, bir kadın dul kalıyor, iki tane kız çocuğu babasız kalıyor. o dul kalan kadın eşini, hayat arkadaşını sonsuza kadar kaybeden kadın, kimseleri suçlamayıp barış ve sevgi mesajları veriyor, acısını içine gömüyor... peki biz ne yapıyoruz, buna karşılık dink'i öldüren adamı kanun dediğimiz asayiş dediğimiz yerde kahraman ilan edip resimlerini çekiyoruz. tebrikler, ben bir "türk" olarak bu görüntülerden utanç duydum...

ilgisiz görünecek; ama az önce emniyet müdürlüğü sözcüsü, basın açıklamasında şunu dedi: "uyuşturucuyla mücadele konusunda, biliyorsunuz, ülkemizin çok büyük bir yeri vardır."

freudian slip'e az kalmış.

Hiç yorum yok: