Salı, Eylül 12, 2006

fatih çekirge zıplayamıyor

'şehit' ailelerinin angaje konumlarından çıkıp soru sormaya başlaması, iktidarın paçalarını tutuşturmuş olmalı ki, zinde kuvvetlerin tetikçi gazetecisi fatih çekirge'yi devreye sokmuş, hürriyet. çekirge, dünkü hürriyet'teki yazısında başbakan'ın masasının üzerine konan bir 'andıç'tan söz ediyordu. pkk'nin 'şehit' ailelerini kullanıp memleket topraklarında nifak tohumlarını yeşrtmeye çalışacağını söyleyip "bu tuzağa dikkat" başlığını attırıyordu. bugünkü manşette de okay ailesi konuşturulup "bu tuzağa düşmeyiz" dedirttirilmiş. böylece "isyan edecekseniz de haddinizi bilin" mesajı verilmiş. neden?

çünkü şu yeryüzünde egemenlerin korkması gereken birileri varsa, onlar ne zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyi olmayanlar, ne de gün boyu başlarına bomba yağdırılan halklar. annelerden korkmak gerekir. çocuğunu başkalarının uyuşturucu/petrol savaşında haybeye kaybeden, çocuğuna jandarma tarafından bok yedirilen, çocuğu gözaltında kaybedilen, bilmem kaç yıl sonra kemikleri çocuklarının kemikleri toplu mezarlardan çıkan annelerden.

bu korku yüzünden olmayacak komiklikler de ortaya çıkabiliyor. örneğin çekirge, yazısını şu paragraf ile bitirmiş:

"evet, türkiye bu sinsi plan karşısında önemli bir sınav verdi ve kenetlendi. işte bu yüzden türkiye cumhuriyeti büyük bir devlettir."

haber ile propagandanın içiçe geçmesinin bu kadar yontulmamış, bu kadar acul ve usturupsuz örneğini uzun süredir görmemiştim. yazar, gazeteci, her ne haltsa, okay ailesi ile konuştuktan sonra rahatlamış olmalı ki, türkiye'nin büyüklerinin sıkça kullandıkları yönteme başvuruyor. aynanın karşısına geçip soruyor: "ayna ayna, söyle bana. benim devletimden daha yücesi var mı bu dünyada?"

Hiç yorum yok: